Ingatlan és Építési Jog

.

Mérnöki és Ügyvédi szolgáltatások

.

Jogi, műszaki, adózási tanácsadás, konzultáció, jogi képviselet.

.

Mérnöki és Ügyvédi szolgáltatások:

ingatlan, építőipar, építés, építészet, építésügy, adózás, közigazgatási jog.

.


.

Az építésügyi igazgatás 

. 

Az építésügyi hatóság államigazgatási (közigazgatási) szerv, amely hatósági jogköreinek gyakorlása során - kötelezést tartalmazó, jogot megállapító döntéseivel, hatósági ellenőrzéseivel - a közhatalmat testesíti meg.

Az építésügy talán az egyik legösszetettebb és a társadalom valamennyi tagját közvetlenül is érintő, sajátos nemzetgazdasági terület, amely az épített környezet alakításával és megóvásával, az építési tevékenységgel, az épületekkel, építményekkel kapcsolatos szakmai és eljárási előírásokkal, a közérdeket megtestesítő követelményekkel foglalkozik.

A fentiek alapján, nem közömbös, hogy az építésügy egyes szakterületein munkálkodók milyen szakmai színvonalon, milyen felkészültséggel és felelősséggel végzik munkájukat.

Az építésügy szerteágazó feladatkörében több olyan szakmai terület is van, ahol ezt a fokozott felelősséget és szakmai hozzáértést a hatályos jogszabályok és más vonatkozó előírások külön is szabályozzák.

Amikor végigtekintünk az építés folyamatán - kezdve az építkezési beruházási döntések meghozatalától, a felelős építészeti műszaki tervezésen, az építésügyi hatósági közreműködésen, az építkezés felelős szakmai irányításon át az épített környezet fenntartásáig és védelméig -, annak minden szakaszában van több olyan szakterület is, amelyekre vonatkoztathatók ezek a követelmények.

Ilyen szakterületek a többi között például: az építésügyi hatósági engedélyezés, ellenőrzés, kötelezés, az építésfelügyeleti munka, a főépítész tevékenység, a felelős építészeti műszaki tervezői munka, az építési műszaki ellenőrzés, az építési kivitelezési munkák felelős műszaki vezetése...

Ezek a szakterületek eltérő jogi, műszaki, gazdálkodási, szervezési stb. ismereteket igényelnek, és többségüknél a szakma gyakorlása speciális szakmai követelményhez, esetenként szakmagyakorlási személyi jogosultsághoz, szakmai kamarai névjegyzékbe vételhez is kötődik.

Ugyanakkor, nem feledkezhetünk meg arról a felelősségről sem, amely a hatóságokra hárul az épített környezet alakításában és értékeinek megóvásában. Az építészet, illetve az építés maga is a nemzeti kultúra meghatározó és integráns része, hagyományok hordozója, identitást erősítő, fontos tényező.

.


.

Online kapcsolatfelvétel

.

Kapcsolatfelvétel

Név *:
E-mail cím *:
Telefonszám *:
Üzenet:

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!

.

Ajánlatkérés

Név *:
E-mail cím *:
Telefonszám *:
Ajánlatot szeretnék kérni a következőre *:


Üzenet:

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!

. 

Kérdőív

Kérjük, hogy az alábbi kérdőív kitöltésével segítse a munkánkat! Köszönjuk!

Név *:
E-mail cím *:
Telefonszám:
Hogyan talált ránk?:
Üzenet:

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!

.