Műszeres szakvizsgálat

. 

Műszeres szakvizsgálatok 

  

Ingatlannal, épülettel kapcsolatos szakvizsgálatok 

. 

Szakvizsgálati szolgáltatások:

  

  • Hőkamerás szakvizsgálat: az épület termográfiás szakvizsgálat során föltárhatók az adott épület energetikailag gyenge pontjai, például: hőszigetelési hiányosságok, hőhidak, repedések, beázások, vizesedések, tetőszerkezet, nyílászárók vizsgálata, továbbá: a fűtési rendszer állapotának felmérése, lerakódások, szivárgások keresése, vezeték nyomvonalának feltárása, elektromos és mechanikus berendezések vizsgálata, rejtett hibák feltárása.

 

  • Környezeti szén-monoxid (CO) monitoros szakvizsgálat: a műszer az adott környezetben előforduló szén-monoxid (CO) megállapítására szolgál, továbbá optikailag és akusztikusan is riasztást ad, ha a gázkoncentráció meghaladja a veszélyes mértéket, alkalmazásra kerülhet például: kazánok környezetének szén-monixid koncentráció szakvizsgálata esetén, vagy gáztüzelő-berendezések, gázégők üzembe helyezési és karbantartási szakmunkái során. 

  

  • Gázszivárgás detektoros szakvizsgálata: alkalmazásra kerülhet például: gázvezetékek csatlakozásainak gyors felülvizsgálatához, valamint gázvezetékek szivárgás ellenőrzése során.

 

  • Roncsolásmentes szilárdságmérés szakvizsgálat: falazatok, vasbeton szerkezetek roncsolásmentes szilárdságmérése, Schmidt-kalapáccsal végzett szakvizsgálat. 

 

  • Alakváltozás mérés szakvizsgálat: meglévő szerkezet alakváltozás mérése, ezzel a szakvizsgálattal sok hasznos információ szerezhető, például: az adott szerkezet terhelés hatására bekövetkező viselkedéséből is, ez a szakvizsgálat a helyszínen, századmilliméter pontos, úgynevezett lehajlásmérő órával kerül elvégzésre.

 

  • Detektoros vaskeresés szakvizsgálat: a meglévő vasbeton szerkezet vasalásának megállapítására irányuló szakvizsgálat, ez a műszer 10 cm-es mélységig tud vasat jelezni, ezen kívül pedig 6 cm-es mélységig még a pontos átmérő is megállapítható a műszer segítségével.

 

  • Szerkezet roncsolásos szakvizsgálata: gyakorlatilag ez mintavételt jelent, majd ezt követően a minta egy akkreditált laborban kerül kiértékelésre, a labor jegyzőkönyv pedig jellemzően az általunk készítendő írásbeli szakértői vélemény dokumentáció kimunkálásakor kerül fölhasználásra, illetve az elkészült szakvéleményünk mellékletét képezi.

 

  • Talajfeltárás fúrással szakvizsgálat: a fúrást követően egy jegyzőkönyv készül, amelyben az adott vizsgálat tapasztalatai, észlelései is rögzítésre kerülnek, például: az adott talaj megnevezése, rétegvastagsága, a hidrológiai viszonyok.

 

  • Talajszondázás szakvizsgálat: ez a helyszíni szakvizsgálat egy úgynevezett verőszondával készül, a szakvizsgálat eredményéből már megalapozottan lehet következtetni az adott talaj tömörségére, talajfizikai jellemzőire, egyébként ez a szakvizsgálat alkalmas módszer üregek, pincék fölkutatására is.

 

  • Laboratóriumi szakvizsgálatok: a talajfúrások során, különböző mélységekből, talajmintavétel történik, majd ezek rendszerezve tárolásra kerülnek, ezt követően a már rendszerezett mintákon a laborban célzott szakvizsgálatok elvégzése következik, ennek alapján megállapításra kerülhet például: az adott talaj szemszerkezete, víztartalma, valamint a mintából készített szuszpenzió PH-ja. 

. 

. 


. 

.

Online kapcsolatfelvétel 

. 

. 

Kapcsolatfelvétel

Név *:
E-mail cím *:
Telefonszám *:
Üzenet:

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!

 

 

Ajánlatkérés

Név *:
E-mail cím *:
Telefonszám *:
Ajánlatot szeretnék kérni a következőre *:


Üzenet:

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!

 

 

Kérdőív

Kérjük, hogy az alábbi kérdőív kitöltésével segítse a munkánkat! Köszönjuk!

Név *:
E-mail cím *:
Telefonszám:
Hogyan talált ránk?:
Üzenet:

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!

.

.